Όψη: βαθυκόκκινο χρώμα με ρουμπινί αντανακλάσεις. Μύτη: έντονη, σύνθετη, με γήινα αρώματα που παραπέμπουν σε αιθέρια έλαια αγριολούλουδων και άγρια μούρα, πιπεράτα και καπνισμένα αρώματα, έως και αιθέρια αρώματα. Στόμα: θερμό, βελούδινο, ταννικό. Ένα κρασί με εξαιρετικό σώμα, ένταση και έντονη επίγευση.
Οινοποίηση: μετά από όψιμη συγκομιδή, μέρος των σταφυλιών μπαίνουν σε διαδικασία προσεκτικής σταφιδοποίησης για περίπου 8 εβδομάδες. Η οινοποίηση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Γίνεται απορραγισμός αλλά όχι σύνθλιψη, και η διάρκεια διαβροχής είναι 25 έως 30 ημέρες, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.
La Roncaia Refosco Παράγεται αποκλειστικά από σταφύλια της ντόπιας ποικιλίας αμπέλου Refosco dal Peduncolo Rosso. Nimis Ταξινόμηση: Refosco dal Peduncolo Rosso DOC Friuli ColliOrientali. Προέλευση: Ιδιόκτητοι αμπελώνες στoν δήμο Nimis. Ποικιλία: 100% Refosco dal Peduncolo Rosso. Έδαφος και αμπελώνες: αργιλοασβεστώδες έδαφος ηλικίας Ηώκαινου. Ο αμπελώνας έχει πυκνότητα φύτευσης Refosco dal PeduncoloRosso 4.200 φυτά/εκτάριο με σύστημα μόρφωσης μονόπλευρου Guyot. Οινοποίηση: μετά από όψιμη συγκομιδή, μέρος των σταφυλιών μπαίνουν σε διαδικασία προσεκτικής σταφιδοποίησης για περίπου 8 εβδομάδες. Η οινοποίηση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Γίνεται απορραγισμός αλλά όχι σύνθλιψη, και η διάρκεια βροχής είναι 25 έως 30 ημέρες, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Στη συνέχεια, το κρασί τοποθετείται για ωρίμανση σε νέα βαρέλια και βαρέλια που έχουν χρησιμοποιηθεί μια φορά, με απολάσπωση κάθε 90-100 ημέρες. Για διάστημα 18 μηνών, το La Roncaia Refosco ωριμάζει αργά σε ξύλινο περιβάλλον. Μόλις δημιουργηθεί η cuvée, το κρασί εμφιαλώνεται και παλαιώνεται σε οριζόντια θέση για 6 μήνες.
Όψη: βαθυκόκκινο χρώμα με ρουμπινί αντανακλάσεις. Μύτη: έντονη, σύνθετη, με γήινα αρώματα που παραπέμπουν σε αιθέρια έλαια αγριολούλουδων και άγρια μούρα, πιπεράτα και καπνισμένα αρώματα, έως και αιθέρια αρώματα. Στόμα: θερμό, βελούδινο, ταννικό. Ένα κρασί με εξαιρετικό σώμα, ένταση και έντονη επίγευση. Αλκοολικός τίτλος: 14,5% vol. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος: 18-20C. Συνοδεύει: κυνήγια ή ψητό κρέας.